تشریفات اداریمهماندار ادارینظافتکار اداری
ایمنی و بهداشت آبدارخانه اداری-آشپزخانه شرکت
رعایت چند نکته بهداشتی و نظافتی به خوبی میتوانند محیط آشپزخانه اداری را تمیز، سالم و ایمن نگه دارد.
بهداشت و ایمنی آبدارخانه: محیط آبدارخانه و آشپزخانه شرکت یکی از مهم ترین فضاهای محیط کاری می باشد.رعایت چند نکته بهداشتی و نظافتی به خوبی میتوانند محیط آشپزخانه اداری را تمیز، سالم و ایمن نگه دارد. آنچه می خوانیم:
الف-رعایت نکات ایمنی آبدرخانه اداری از نظر موسسه میزبان دانش و تدبیر
ب-اقدامات بهداشتی لازم در آشپزخانه شرکت ها و سازمان ها
مقررات ایمنی آبدارخانه و آشپزخانه اداری ، شرکت ها
- کارکنان آبدارخانه موظف هستند کارت بهداشتی معتبر داشته باشند.😎
- جهت ایمنی و بهداشت آبدارخانه اداری-آشپزخانه شرکت کارکنان آبدارخانه باید ملبس به روپوش با رنگ روشن بوده و بهداشت فردی را کاملا” رعایت نمایند.
هر یک از کارکنان آبدارخانه باید حوله و صابون اختصاصی داشته باشند.👀 - کارکنان باید به طور منظم در مورد ایمنی آشپزخانه اداری آموزش داده شوند، از جمله استفاده صحیح از ابزارها و تجهیزات و رعایت اصول ایمنی.
- وجود کمد لباس برای هر یک از کارکنان آبدارخانه الزامی است.
- استعمال دخانیات در آبدارخانه ممنوع میباشد.🚭🚭
- وجود جعبه کمکهای اولیه با تمام وسایل و لوازم مربوطه در آبداخانه الزامی میباشد.
- ارائه تجهیزات محافظ مانند دستکشها، ماسکها و پوشاک مناسب برای کارکنان آشپزخانه به منظور جلوگیری از آلودگی و ایمنی فردی.
- وجود کپسول اطفاء حریق و ارائه آموزش کافی برای پرسنل مربوط جهت استفاده از آن در آبدارخانه الزامی است.
- سیستم فاضلاب بایستی بهداشتی باشد.(ایمنی و بهداشت آبدارخانه اداری-آشپزخانه شرکت)
- کف آبدارخانه بدون فرو رفتگی و دارای شیب مناسب باشند.
- حتماً زمین ضد لغزش باشد تا جلوی حوادث سقوط را بگیرد.
- جهت ایمنی و بهداشت آبدارخانه اداری-آشپزخانه شرکت در و پنجرهها سالم و مجهز به توری سیمی ضد زنگ باشد.
- سقفها بدون شکاف و تمیز باشد.
- شیرهای برداشت آب باید سالم و بدون نقص باشد.(ایمنی و بهداشت آبدارخانه اداری-آشپزخانه شرکت)
- ساختمان دیوار از جنس مقاوم، قابل نظافت به رنگ روشن و بدون شکاف و ترک باشد.
- قفسه نگهداری ظروف باید تمیز و قابل نظافت بوده و فاصله کف آن از زمین حداقل ۲۰ سانتیمتر باشد.
- سیستم روشنائی کافی و بدون نقص باشد.
- آبدارخانه بایستی دارای تهویه مناسب و کافی باشد
- جعبههای کمکهای اولیه در آشپزخانه نگهدارید، وسایل آن حتماً باید شامل گاز، مرهم سوختگی، شماره تلفن پزشک و بیمارستانهای اطراف باشد.
با گذراندن دوره های آموزشی مرتبط که موجب بازآموزی و نهادینه شدن نکات پذیرایی ، ایمنی و بهداشت را تضمین کنیم.که در موسسه میزبان دانش و موسسات همکار برگزار می گردد.***
اقدامات بهداشتی لازم در آشپزخانه شرکت ها و سازمان ها
اولویت اول ایمنی و بهداشت آبدارخانه اداری-آشپزخانه شرکت:
- باید یک سیستم پیگیری و نظارت بر نظافت آشپزخانه وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که فعالیتها به صورت منظم و اصولی انجام میشود.(آبدارخانه ، آشپزخانه شرکت ، کاری)
- ابتدا باید از تمیزی عمومی آبدارخانه اطمینان حاصل شود: زمین، دیوارها، سقف، پنجرهها و تجهیزات باید تمیز باشند.
- دستگاهها و تجهیزات باید به طور منظم تمیز شوند.
نگهداری از وسایل جهت امینی و بهداشت:
- برای تمیز کردن یخچال، کابینتها، فر، مایکروویو و سایر وسایل، از مواد شوینده مناسب استفاده کنید.
- لوازم مصرفی و ظروف آبدارخانه را پس از سرویس دهی (اعم از نوشیدنی، غذا، میوه، شیرینی و …) کاملاً شسته و مواد اضافی و زائد آنرا در سطل و بلافاصله از آبدارخانه اداره خود خارج نمایید.🤦♀️
پسماند و زباله ها در آبدارخانه:
- زبالهها باید به طور منظم دفع شوند تا جلوی تجمع زباله و ایجاد بوی ناخوشایند گرفته شود
- جهت ایمنی و بهداشت آبدارخانه اداری-آشپزخانه شرکت از سطلهای زباله با درب استفاده کنید.
نگهداری اقلام و نکات بهداشتی آن:🙌🧁🥙🥪
- مواد غذایی و کالاهای مرتبط با آبدارخانه به نظم و به شکل منظم در کابینتها و یا سایر مکانهای ذخیرهسازی قرار گیرند.
- قند، شکر، چای، نمک و سایر مواد مصرفی باید بصورت روزانه یا هفتگی در آبدارخانه اداری شارژ شود و پس از دریافت این اقلام باید از بسته بندی و کارتن اصلی خود خارج کرده و در ظروف درب دار پلاستیکی یا فلزی نگه داری شود.
محیط آبدارخانه:
- رعایت چند نکته بهداشتی و نظافتی به خوبی میتوانند محیط آشپزخانه اداری را تمیز، سالم و ایمن نگه دارد.
- اطمینان از وجود تهویه مناسب در آشپزخانه برای جلوگیری از تجمع بخارات و بوهای ناخوشایند.
- نظارت بر تاریخ انقضاء مواد غذایی و جلوگیری از استفاده از مواد منقضی یکی از جوانب مهم بهداشتی آبدارخانه اداری است.
- سطوح پرکاربرد مانند میز کار، دستگیرهها، دیوارها و دستگاهها باید به طور دورهای ضدعفونی شوند.(آبدارخانه ، آشپزخانه شرکت ، کاری)
- کف کابینت های آبدارخانه از روزنامه و جنس های کاغذی نباشد، چون می تواند منبع تجمع حشرات و جوندگان باشد ترجیحا از کفی های پلاستیکی و قابل شستشو برای این قسمت استفاده شود.
- ازنگهداری و تجمع غذاهای اضافی مصرف نشده، نان های خشک و هر گونه وسایل دورریختنی و غیرقابل مصرف بر روی کمد و کابینت آبدارخانه خودداری نمایند.
موسسه آموزشی میزبان دانش و تدبیر با سابقه در خشان و قابل اعتماد در برگزاری دوره های آموزشی ویژه پرسنل آبدارچی و خدماتی و همچنین پرسنل محترم نظافتکار اداری و صنعتی فعالیت دارد**