دانلود فایل ورد رودخانه های ایران
فهرست
مقدمه 5
چرخه آب 8
دبی 10
آب وهوای ایران 11
بارندگی 13
توزیع فصلی بارندگی 15
منابع آبهای سطحی 16
تقسیم بندی رودهای کشور17
ویژگی های حوضه آبخیز دریای خزر 17
حوضه خلیج فارس 20
حوضه دریاچه ارومیه 23
حوضه دریاچه نمک 25
حوضه اصفهان و سیرجان 27
حوضه نیریز یا بختگان 29
حوضه جازموریان 31
حوضه دشت کویر 33
حوضه کویر لوت 35
حوضه اردستان و یزد و کرمان 37
حوضه صحرای قره قوم 39
حوضه خاوری یا هامون 41
ویژگی های حوضه آبخیز داری دریای خزر 43
زیر حوضه طالش_ انزلی 49
رودخانه ها و انشعابات زیر حوضه 50
دیگر رودخانه های زیر حوضه طالش انزلی 65
مقدمه
آب مایه زندگی و انگیزه پیدایش تمدن بشریست. انسانهای نخستین در کنار منابع آب میزیستند و تمدن های باستان از همین نواحی ریشه گرفتند و یکی از ارکان مهم عناصر چهارگانه را به این ماده حیاتی اختصاص دادند. ایرانیان باستان برای آب اهمیت فراوانی قائل بودندو پس از آتش آب را گرامی ترین عنصر به شمار می آوردند.آب از دیدگاه آنها دومین آفریده از آفریدگان هفتگانه محسوب میشد و دستورهای دینی دقیقی را در پاسداری از این موهبت حیاتی به کار میبستند .
اقلیم خشک و کم بارش ایران ذخیره سازی آب را از روزگار دیرینه به ساکنان این سرزمین آموزش داده و بهره گیری بهینه از آب از دیرگاه در این مرز و بوم رواج داشته است. به گفته هرودت در هزاره اول پیش از میلاد هخامنشیان به ساختمان سدها و بندها و تاسیسات آبیاری می پرداختندو اشکانیان نیز اقدامات دامنه داری در راه تامین آب دائمی به کار می بستند. ساسانیان امر سد سازی و بند سازی را با استفاده از سنگ تراشیده و ساروج و میخ های فولادی به حد کمال رساندند و سدها و بند هاب متعددی در گوشه و کنار ایران بنا نهادند که سد معروف شادروان بر روی کارون و سد بهمن بر روی رودخانه قره آغاج از آن جمله اند.
از آنجایی که ایرانیان از آب جاری سطحی کافی بی بهره بودند به ساختمان قنات یا کاریز روی آوردندکه خود یکی از نخستین راه های بهره برداری از آب های زیر زمینی به شمار میرود.
شیوه احداث قنات به مرور در سراسر ایران متداول گشت و مسلمانان سده های نخستین اسلامی آن را به کرانه های خاوری دریای مدیترانه و سراسرافریقای شمالی و اسپانیا گسترش دادندو از آنجا به قاره امریکا منتقل شد .
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.